Persoonlijke begeleiding op je spirituele pad

Individuele Coaching

 

Het geven van groepslessen en die op youtube plaatsen is maar een introductie. Het vedische "old school" systeem van lesgeven betekende vooral een overdracht van kennis en persoonlijke begeleiding in een één-op-één relatie tussen leraar en leerling. Zo kon het les geven volledig aangepast worden aan de persoonlijke noden, mogelijkheden en "talenten" van de leerling.

De leraar speelt daarbij de rol van spiegel, die het de leerling mogelijk maakt vast te stellen waar er ruimte is voor spirituele groei. Daarbij hoort ook het coachen door de leraar van specifieke spirituele oefeningen, erover wakend dat geen stappen worden overgeslaan en blokkades uit de weg geruimd worden. Dat maakt de transformatie duurzaam. Traditioneel nam dit proces meerdere jaren in beslag, waarbij de leerling leefde in de Gurukul, het huis van de leraar. De meeste leraars begeleidden slechts één of een paar leerlingen op deze bijzonder persoonlijke wijze en de leerlingen kregen er kost en inwoon in ruil voor het meehelpen in het huishouden en dikwijls ook op de boerderij die aan het huis verbonden was. Waar ik nog steeds de hoop koester dat ik op een dag in staat zal zijn zo'n mooie dienst aan Sanatan Dharm te kunnen wijden, is dit voorlopig onmogelijk. Gelukkig zijn er vandaag ook andere mogelijkheden om leerlingen persoonlijk te beleiden, ondermeer door gebruik van moderne communicatiemiddelen.

The game of Leela by Harish JohariIk kan niet beloven waartoe zo'n persoonlijke begeleiding kan leiden. Maar ik kan wel beloven er voor je te zijn. Al mijn inzicht, ervaring en energie die je op je pad kunnen helpen, staan ter jouw beschikking. Ik hoop vooral mensen bij te staan om meer vrede en geluk te vinden, alsook diepere meditatie.


Persoonlijke coaching in de regio

Voor mensen die in Gent of dicht genoeg leven, kan de coaching bij mij thuis gebeuren, in Sint-Denijs Westrem. Wie interesse heeft kan gewoon naar één van de wekelijkse lessen komen om daar een afspraak te maken of me contacteren via mijn Facebook pagina. We starten met een verkennend gesprek en zien dan wel hoe het verder gaat.


Persoonlijke coaching vanop afstand met videogesprekken

Gelukkig staan de moderne communicatiemiddelen toe om een meer persoonlijke relatie te hebben met leerlingen over de hele wereld. Vooral video gesprekken via Skype, Facebook, Whatsapp kunnen ons toestaan om het "old-school" één-op-één les geven vrij kwalitatief te laten gebeuren. Voor wie toch dicht genoeg woont kan een combinatie van gesprekken bij me thuis met video gesprekken op afstand ook goed werken.


TYPES COACHING SESSIES :


EERSTE COACHING SESSIE

COACHING VERVOLG SESSIE

COACHING PROGRAMMA'S OP MAAT

MANTRA HAVANA SESSIES

RITUELE HEALING SESSIES


Over


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

De lessen hier in Gent zijn vrij informeel, deels theoretisch, deels praktisch. Aan fysieke oefeningen (asanas) wordt weinig aandacht besteed. De nadruk ligt op meditatie en op spiritueel, mentaal en lichamelijk gezonde disciplines in het leven. Verder werken we ook met mantra, zang en muziek.

De lessen worden gegeven door Peter Marchand en soms ontvangen we ook een gastleraar.

Laatste Nieuws


Leela Bhajan Jam Band op Yogalife Festival

Op 11 augustus zongen we Bhajans samen met een 100-tal mensen. Lees meer...

Nieuwe engelstalige website

in de maak, zie www.leela-yoga.org

De lessen in Gent gaan door op :


OBSG
(Ontmoeting Buitenlandse Studenten Gent)
Kortrijksesteenweg 500
9000 Gent

(zeer dicht bij het Sint-Pieters Station)


Schrijf je in op onze lessen-nieuwsbrief, dan krijg je van elke volgende les een mailtje ter bevestiging, word je verwittigd indien een les niet kan doorgaan of er een andere wijziging in de planning is.