Tantric Advaita


Persoonlijke begeleiding op je spirituele pad

Individuele Coaching & Teaching

 

Het geven van groepslessen en die op youtube plaatsen is maar ter introductie. Gezien het noodzakelijk is de lessen aan te passen aan het dagelijkse leven van de leerling, is elke echte "teaching" persoonlijk.

 

Persoonlijke coaching betekent samen het pad ontdekken dat overeenstemt met de persoonlijke verlangens, noden, ervaringen en plichten van de leerling. Het maakt niet uit of je gewoon practisch advies wil rond een persoonlijk onderwerp, of bijvoorbeeld eerder je reeds diepe meditatie praktijk nog wil versterken. Het gaat er ook niet om je te "bekeren" tot één leraar - je mag er zo veel hebben als je wil. Het gaat er om samen specifieke spirituele oefeningen te vinden die de groei eenvoudiger maken, erover wakend dat geen stappen worden overgeslaan en blokkades uit de weg geruimd worden. Dat maakt de transformatie duurzaam. In ieder geval kan niets slagen zonder je medewerking, dus ben je altijd degene die beslist. Ik kan alleen als spiegel dienst doen.

 

Je beslist ook volledig vrij hoe dikwijls je contact wil en wanneer. Wie weet biedt één sessie al voldoende input om gedurende een jaar verder aan jezelf te werken. Of vind je meer geregelde gesprekken echt waardevol in je leven en boek je ze vooraf in de online agenda. Misschien vind je in hetgeen ik aanrijk niet echt iets wat voor jou specifiek van waarde is - en dat is dan perfect mogelijk en acceptabel. Het gaat hier enkel over jou.

 

Ik kan niet beloven waartoe zo'n persoonlijke begeleiding kan leiden. Maar ik kan wel beloven er voor je te zijn. Al mijn inzicht, ervaring en energie die je op je pad kunnen helpen, staan ter jouw beschikking. Ik hoop vooral mensen bij te staan om meer vrede en geluk te vinden, alsook healing en diepere meditatie.

 

Peter.

 

The game of Leela by Harish Johari


Persoonlijke coaching in de regio

Voor mensen die in Gent of dicht genoeg leven, kan de coaching bij mij thuis gebeuren, in Scheldewindeke. Wie interesse heeft kan gewoon me contacteren via tel 0475 73 32 78 of via mijn Facebook pagina. We starten met een verkennend gesprek en zien dan wel hoe het verder gaat.


Persoonlijke coaching vanop afstand met videogesprekken

Gelukkig staan de moderne communicatiemiddelen toe om een meer persoonlijke relatie te hebben met leerlingen over de hele wereld. Vooral video gesprekken via Skype, Facebook, Whatsapp kunnen ons toestaan om het "old-school" één-op-één les geven vrij kwalitatief te laten gebeuren. Voor wie toch dicht genoeg woont kan een combinatie van gesprekken bij me thuis met video gesprekken op afstand ook goed werken.


TYPES COACHING SESSIES :


EERSTE COACHING SESSIE

COACHING VERVOLG SESSIE

COACHING PROGRAMMA'S OP MAAT

MANTRA HAVANA SESSIES

 
Painting from the Life of Ganga
by Pieter Weltevrede

Het vedische "old school" systeem van lesgeven betekende vooral een overdracht van kennis en persoonlijke begeleiding in een één-op-één relatie tussen leraar en leerling. Zo kon het les geven volledig aangepast worden aan de persoonlijke noden, mogelijkheden en "talenten" van de leerling. De leraar speelt daarbij de rol van spiegel, die het de leerling mogelijk maakt vast te stellen waar er ruimte is voor spirituele groei. Traditioneel nam dit proces meerdere jaren in beslag, waarbij de leerling leefde in de Gurukul, het huis van de leraar. De meeste leraars begeleidden slechts één of een paar leerlingen op deze bijzonder persoonlijke wijze en de leerlingen kregen er kost en inwoon in ruil voor het meehelpen in het huishouden en dikwijls ook op de boerderij die aan het huis verbonden was. Waar ik nog steeds de hoop koester dat ik op een dag in staat zal zijn zo'n mooie dienst aan Sanatan Dharm te kunnen wijden, is dit voorlopig onmogelijk. Gelukkig zijn er vandaag ook andere mogelijkheden om leerlingen persoonlijk te beleiden, ondermeer door gebruik van moderne communicatiemiddelen - zie hier boven...

 Over


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

 

Laatste Nieuws


Nieuw boek door Peter Marchand : "Tantric Advaita - Energizing Nonduality"

You are that blissful Self-awareness beyond duality. You really ‘get that’, yet it is hard to keep feeling it. Tantric Advaita may be just what you need. Lees meer...

Engelstalige website

zie www.leela-yoga.org

 

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van alle activiteiten, zie je welke nieuwe video lessen beschikbaar zijn en krijg je ook diverse tips en tricks.