Achtergrondinfo over Harish Johari
  Wie was Harish Johari ?
 

Harish Johari was een zeer veelzijdig man. In de eerste plaats was hij een kunstenaar, schilder en beeldhouwer. Maar evengoed was hij een unieke yogaleraar, auteur en zanger. Hij schreef 14 boeken en produceerde vele tapes met mantras en andere meditatieve gezangen. Hij was een voortreffelijke kok en kon wonderen doen met ayurvedische massage.

Als leraar viel hij op door zijn onvoorstelbaar brede kennis en heel veel openheid naar diverse spirituele tradities toe. Hij kon met evenveel vuur het ascetische pad van de sadhu verdedigen, als het meer wereldse pad van de yogi-huishouder, die hij zelf was. De paden van de devotie, de kennis en de aktie waren hem allen welbekend en hij kon ze elk hun plaats geven in zijn leven en in dat van anderen. Hij werkte mee aan vele wetenschappelijke studies en was er bijzonder goed in om er de oude vedische kennis in terug te vinden. Hij was een non-conformist en had lak aan te geörganiseerde instituten en yogascholen. Als leraar was hij scherp en gevat, en vooral zeer grappig, "liever monkey dan monk".

Harish Johari werd in 1934 in India geboren in een famillie van "householder yogis". In zijn jeugd volgde hij zowel moderne universitaire opleidingen, als yoga instructies bij een veelheid aan sadhus en andere saints. In 1969 arriveerde hij in Amerika, waar hij al snel begon les te geven. Zijn eerste boek werd in 1974 gepubliceerd.


Harish Johari & Peter Marchand in De Pinte

Vanaf 1978 kwam hij ook naar Europa. In 1982 begonnen de lessen met de groep in België waartoe ook Peter Marchand behoorde. Ze duurden meestal 9 dagen en vele ervan vonden plaats in De Pinte bij Gent. In 1999 verliet Harish Johari zijn lichaam in zijn thuisstad Haridwar - India.

Voor meer informatie (in het engels) klik hier.

DIVERSE
 
Verwante websites :

Verklarende yoga woordenlijst

Leela Yoga lesgevers

Yoga Gent
Meditatie Gent

Gratis Yoga Gent gratis yogales elke woensdagavond te Gent Inschrijven op de Leela nieuwsbrief Yoga video clips Yoga audio : mantras, bhajans, lessen,... Overzicht van de yoga lessen en andere activiteiten in Gent