traditionele yoga & tantra, vertaald naar de wereld van vandaag


Volgens de Nepalese shamanistische traditie

Tantrische Healing in Gent

 

Coaching
& Healing

Wanneer je langdurig een fysieke, mentaal/emotionele of spirituele moeilijkheid ervaart en je er niet vanaf geraakt op de gebruikelijke manieren, dan is een Tantrische healing mogelijks iets voor jou.

 

Hoe werkt een Tantrische Healing ?

Kedar Upreti

Tantrische healing kan gezien worden als de shamanistische traditie van Azië. Ik leerde deze healing sinds vele jaren van Kedar Upreti, een healer van de zevende generatie werkzaam binnen het Tantric & Ayurvedic Healing Center in Kathmandu - Nepal. Je hoeft dus geen zweverig gedoe te verwachten dat vooral mikt op een placebo effect - het gaat om concrete spirituele geneeswijzen met een duidelijk doel en effect. Je kan in het engels hier meer lezen over Tantric healing.

Voor alle duidelijkheid, de Tantrische healings die ik doe werken niet via sexualiteit, al kunnen ze ook sexuele problemen oplossen. Sexuele Tantra is maar een kleine tak van Tantra, maar werd in het Westen sterk geassociëerd met het woord Tantra.

Een basis begrip in Tantra is dat wanneer een probleem chronisch wordt, het zich manifesteert op volgende 3 niveaus : het fysieke niveau van het lichaam, het mentale niveau van gedachten en gevoelens en het spirituele niveau van de ziel en de energiëen die ermee verbonden zijn. Bijgevolg is healing mogelijk via deze 3 niveaus.

Indien één niveau wordt verwaarloosd kan dit de ziekte of mentale instabiliteit in stand houden, wat verklaart waarom vele problemen blijven bestaan nadat ze enkel behandeld werden met medicatie en therapie, of zelf yoga en meditatie. Ook in India en Nepal gaan mensen naar de lokale healer wanneer blijkt dat de dokter of therapeut onvoldoende oplossingen kunnen aanrijken.

 

Wat kan je van een healing verwachten ?

Klaar voor het vuurritueel
Tantrische healing werkt met specifieke aloude rituelen die de ziel en de eraan verbonden energiëen beïnvloeden. Dit omvat het gebruik van mantras, vuurrituelen en zuiveringstechnieken die steunen op Kundalini energie. Deze rituelen zijn vrij traditioneel in de details, terwijl ze universeel zijn in algemene zin. In zoverre mogelijk worden deze technieken niet gemoderniseerd, gezien ze zich al zovele generaties bewezen hebben.

Tantrische healing is geen exacte wetenschap met een gegarandeerd resultaat, maar ik heb wel al verwonderlijk succes behaald bij het behandelen van volgende fysieke en mentaal/emotionele problemen :

Nogmaals, er is geen garantie te bieden en ik zal ook nooit aanraden om een andere behandeling stop te zetten.

 

Hoe kan ik een healing krijgen ?

Het vuur is een primaire helende energie

Terwijl een persoonlijke ontmoeting altijd ideaal is, kan veel healing ook vanop afstand gebeuren.

Een eerste consult en healing duurt maximaal 1 uur. Indien een meer complexe en tijdrovende healing aan te raden valt, dan zal ik je daarover een voorstel doen tegen een zeer redelijke bijdrage.

Tantrische healing kan zeker ook werken bij mensen die moeite hebben om in dit soort zaken te geloven, zo lang ze zich maar een klein beetje open stellen. Wat ongeloof is absoluut te begrijpen... Voor wie genezen blijkt, doet het er trouwens weinig toe hoe die genezing gebeurd is.

> Contacteer me via Facebook voor een consult in de buurt van Gent

> Boek een consult via een online videogesprekOver


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

De lessen hier in Gent zijn vrij informeel, deels theoretisch, deels praktisch. Aan fysieke oefeningen (asanas) wordt weinig aandacht besteed. De nadruk ligt op meditatie en op spiritueel, mentaal en lichamelijk gezonde disciplines in het leven. Verder werken we ook met mantra, zang en muziek.

De lessen worden gegeven door Peter Marchand en soms ontvangen we ook een gastleraar.

Laatste Nieuws


Nieuw boek door Peter Marchand : "Love Your Ego"

If we can look at length in the mirror without feeling unhappy, we can walk the highest yogic paths. “Love your Ego” reflects our divine inner child in the mirror of ancient yogic scripture. If you find it hard to live in the now, have no desires, always be kind and happy, Peter clearly explains how totally natural that is. The Self loves our Ego unconditionally, so how about you ? This book will let you enjoy the full beauty of your lotus blossom unfolding. Lees meer...

Engelstalige website

zie www.leela-yoga.org

De lessen in Gent gaan door op :


OBSG
(Ontmoeting Buitenlandse Studenten Gent)
Kortrijksesteenweg 500
9000 Gent

(zeer dicht bij het Sint-Pieters Station)


Schrijf je in op onze lessen-nieuwsbrief, dan krijg je van elke volgende les een mailtje ter bevestiging, word je verwittigd indien een les niet kan doorgaan of er een andere wijziging in de planning is.