Tantric Advaita


Het spel der zelf-kennis

Het Leela bordspel

Ayurvedische massageHet Leela bordspel noemt oorspronkelijk Gyan Chaupad, het spel der zelfkennis. Het werd duizenden jaren geleden ontwikkelt als onspanning en lesmateriaal voor yogis en hun leerlingen.

Elk van de 72 vakjes in het Leela bordspel vertegenwoordigt een stadium op het spirituele pad. Het gooien van de dobbelsteen weerspiegelt karma. De 7 stadia (horizontale lijnen) waar de speler door moet zijn de 7 chakras. In het achtste stadium, voorbij de chakras, kan de verlichting bereikt worden.

Pijlen vertegenwoordigen acties die je omhoog brengen, slangen zijn acties die je omlaag trekken. Het spelen van dit bordspel leert je veel over de chakras en het spirituele pad. Door het herhaaldelijk spelen worden de patronen van je eigen pad ook zichtbaar.

Wanneer we dit spel samen spelen krijg je eerst een intro tot de betekenis van het spel. Daarna wordt het spel door iedereen gespeeld waarbij elk nieuw vakje ook kort uitgelegd wordt. We beschikken nu over een versie van het spel van 3 x 3 m zodat we met een relatief grote groep kunnen spelen. Gevorderde spelers kunnen apart spelen op een kleiner spelbord.

Als het spel je boeit kan je het ook zelf kopen : meer info hier.Over


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

 

Laatste Nieuws


Nieuw boek door Peter Marchand : "Tantric Advaita - Energizing Nonduality"

You are that blissful Self-awareness beyond duality. You really ‘get that’, yet it is hard to keep feeling it. Tantric Advaita may be just what you need. Lees meer...

Engelstalige website

zie www.leela-yoga.org

 

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van alle activiteiten, zie je welke nieuwe video lessen beschikbaar zijn en krijg je ook diverse tips en tricks.