lesgever
  Lode De Vos
 

Lode De Vos is geboren op 20 september 1963. In het dagelijkse leven is hij free-lance saxofonist/lesgever/opvoeder.

Bij het behalen van een bachelor in gezinswetenschappen schreef hij als eindwerk: "Yoga, een antwoord bij problemen van stress en burnout in gezinnen".

Aan de Sivananda Yoga Akademie van Aalst volgde hij de lerarenopleiding en ontving een erkend diploma door de Nederlandstalige afdeling van de Belgische Yogafederatie. Nadien was er verdieping in Kashmir-Yoga bij Koos Zondervan, een leerling van Jean Klein. De laatste 4 jaren bestudeert Lode de Iyengar-yoga traditie. Alignment (uitlijnen) en precisie in asana zijn hoofdkenmerken van deze yogabeleving.

Dhrupad is het oudste genre uit de hindoestaanse muziek, ontstaan uit de mantra Om antaran tom taran tarani tom. Oorspronkelijk gezongen in tempels met de rug naar het publiek (aradhana: niet voor entertainment) en aangezicht naar het hogere. Marianne Svasek, Ustad Sayeeduddin Dagar zijn voor ondergetekende huidige leraars. Ontmoetingen met Shyam Bhatnagar zorgen voor inzicht in Nada yoga.

"Met deze inzichten sta ik graag iedereen bij zodat een nieuw niveau van helderheid in het bereik ligt."

Lode.

DIVERSE
 
Verwante websites :

Verklarende yoga woordenlijst

Leela Yoga lesgevers

Yoga Gent
Meditatie Gent

Gratis Yoga Gent gratis yogales elke woensdagavond te Gent Inschrijven op de Leela nieuwsbrief Yoga video clips Yoga audio : mantras, bhajans, lessen,... Overzicht van de yoga lessen en andere activiteiten in Gent