Click here for information in english
  Peter Marchand
 

Peter Marchand is geboren in 1963 en werd in 1983 student van Harish Johari, veelvoudig auteur, kunstenaar en tantrisch yogi.

Elk jaar tot 1997 werd een 9-daagse ontmoeting met Harish Johari geörganiseerd in België, vooral in De Pinte bij Gent. Daarbij werd de volledige dagdagelijkse levensstijl die Harish Johari onderwees in praktijk gebracht. Er waren dagelijks ook intensieve lessen over een specifiek thema dat elk jaar veranderde. De laatste jaren was Peter Marchand de organisator van deze ontmoetingen. Daarnaast bezocht hij Harish Johari en zijn famillie en leraren vele malen in India.

Toen Harish Johari zijn lichaam achterliet in 1999, werd Peter in 2000 algemeen directeur van Sanatan Society, een wereldwijde netwerkorganisatie van studenten van Harish Johari die tot doel heeft de originele, universele en eeuwige waarheid van yoga te bestuderen en te verspreiden. Ondermeer omwille van Sanatan Society reisde Peter sindsdien vele malen naar India, waar hij ook les kreeg van diverse leraren.

Peter Marchand schreef in 2006 het boek "The Yoga of the Nine Emotions" over de oude tantrische Rasa Sadhana, het beheersen van emoties in het dagelijkse leven en in meditatie, één van de onderwerpen die Harish Johari onderwees. In 2007 werd zijn boek "The Yoga of Truth" gepubliceerd, waarin hij met de woorden van Swami Asokananda erin slaagde "de hoogste non-duale filosofie van Jnana Yoga voor iedereen toegankelijk te maken".

Peter Marchand geeft lessen en workshops in Europa, India en de V.S. Voor de deelnemers zijn die lessen zoveel mogelijk gratis. De lessen lokaal in Gent staan centraal. Ze werden opgestart in de zomer van 2006. Daarnaast gaf Peter ook les binnen de European Yoga Union en de Vlaamse Yogafederatie.

Peter Marchand op Facebook

Hierna nog wat interviews met Peter Marchand in het engels, gepubliceerd in het "Integral Yoga Magazine" :

Over Rasas :
p.1
- p.2 - p.3.

 

Over Jnana Yoga :
p.1 - p.2

DIVERSE
 
Verwante websites :

Verklarende yoga woordenlijst

Leela Yoga lesgevers

Yoga Gent
Meditatie Gent

Gratis Yoga Gent gratis yogales elke woensdagavond te Gent Inschrijven op de Leela nieuwsbrief Yoga video clips Yoga audio : mantras, bhajans, lessen,... Overzicht van de yoga lessen en andere activiteiten in Gent