Click here for information in english

Peter Marchand

Peter Marchand is geboren in 1963 en werd in 1983 student van Harish Johari, veelvoudig auteur, kunstenaar en tantrisch yogi.

Elk jaar tot 1997 werd een 9-daagse ontmoeting met Harish Johari geörganiseerd in België, vooral in De Pinte bij Gent. Daarbij werd de volledige dagdagelijkse levensstijl die Harish Johari onderwees in praktijk gebracht. Er waren dagelijks ook intensieve lessen over een specifiek thema dat elk jaar veranderde. De laatste jaren was Peter Marchand de organisator van deze ontmoetingen. Daarnaast bezocht hij Harish Johari en zijn famillie en leraren vele malen in India.

Toen Harish Johari zijn lichaam achterliet in 1999, werd Peter in 2000 algemeen directeur van Sanatan Society, een wereldwijde netwerkorganisatie van studenten van Harish Johari die tot doel heeft de originele, universele en eeuwige waarheid van yoga te bestuderen en te verspreiden. Ondermeer omwille van Sanatan Society reisde Peter sindsdien vele malen naar India, waar hij ook les kreeg van diverse leraren.

Peter Marchand schreef in 2006 het boek "The Yoga of the Nine Emotions" over de oude tantrische Rasa Sadhana, het beheersen van emoties in het dagelijkse leven en in meditatie, één van de onderwerpen die Harish Johari onderwees. In 2007 werd zijn boek "The Yoga of Truth" gepubliceerd, waarin hij met de woorden van Swami Asokananda erin slaagde "de hoogste non-duale filosofie van Jnana Yoga voor iedereen toegankelijk te maken".

Peter Marchand geeft lessen en workshops in Europa, India en de V.S. Voor de deelnemers zijn die lessen zoveel mogelijk gratis. De lessen lokaal in Gent staan centraal. Ze werden opgestart in de zomer van 2006. Daarnaast gaf Peter ook les binnen de European Yoga Union en de Vlaamse Yogafederatie.

Peter Marchand op Facebook

Hierna nog wat interviews met Peter Marchand in het engels, gepubliceerd in het "Integral Yoga Magazine" :

Over Rasas :
p.1
- p.2 - p.3.

 

Over Jnana Yoga :
p.1 - p.2Over


Binnen de yoga-filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela-yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

De lessen hier in Gent zijn vrij informeel, deels theoretisch, deels praktisch. Aan fysieke oefeningen (asanas) wordt weinig aandacht besteed. De nadruk ligt op meditatie en op spiritueel, mentaal en lichamelijk gezonde disciplines in het leven. Verder werken we ook met mantra, zang en muziek.

De lessen worden gegeven door Peter Marchand en soms ontvangen we ook een gastleraar.

Laatste Nieuws


Leela Bhajan Jam Band op Yogalife Festival

Op 11 augustus om 21u gaan we met 100 à 200 mensen samen Bhajans zingen.

Nieuwe engelstalige website

in de maak, zie www.leela.yoga

De lessen in Gent gaan door op :


OBSG
(Ontmoeting Buitenlandse Studenten Gent)
Kortrijksesteenweg 500
9000 Gent

(zeer dicht bij het Sint-Pieters Station)