traditionele yoga & tantra, vertaald naar de wereld van vandaag


Achtergrondinfo over Pieter Weltevrede

Pieter Weltevrede

Pieter Weltevrede ontmoette Harish Johari in 1977. Als kunstenaar was hij meteen geboeid door de kracht van het tantrische yantra schilderen. Harish Johari leerde hem ook de techniek van het wassen van schilderijen, wat een zeer zachte kleurschakering oplevert. En ook het schilderen van de indiase goden binnen bhakti yoga.

Sinds 1988 reist Pieter geregeld naar India, waar hij ook les volgde bij de kunst-leraar van Harish Johari, meester Chandra Bal; en bij de broer van Harish, Suresh Johari. Na verloop van tijd werd hij in het westen alsmaar meer bekend, alsook in India. Vele van zijn schilderijen werden gepubliceerd in boeken, kalenders, postkaarten en posters.

Pieter geeft af en toe workshops waar je het schilderen van yantras en het maken van gewassen schilderijen kan leren. In 2007 gaf Pieter Weltevrede ook een les aan de leela-yoga groep van Gent. We hopen dat dat nog gebeurt...

Meer over Pieter Weltevrede, inclusief alle schilderijen.Over


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

De lessen hier in Gent zijn vrij informeel, deels theoretisch, deels praktisch. Aan fysieke oefeningen (asanas) wordt weinig aandacht besteed. De nadruk ligt op meditatie en op spiritueel, mentaal en lichamelijk gezonde disciplines in het leven. Verder werken we ook met mantra, zang en muziek.

De lessen worden gegeven door Peter Marchand en soms ontvangen we ook een gastleraar.

Laatste Nieuws


Nieuw boek door Peter Marchand : "Love Your Ego"

If we can look at length in the mirror without feeling unhappy, we can walk the highest yogic paths. “Love your Ego” reflects our divine inner child in the mirror of ancient yogic scripture. If you find it hard to live in the now, have no desires, always be kind and happy, Peter clearly explains how totally natural that is. The Self loves our Ego unconditionally, so how about you ? This book will let you enjoy the full beauty of your lotus blossom unfolding. Lees meer...

Engelstalige website

zie www.leela-yoga.org

De lessen in Gent gaan door op :


OBSG
(Ontmoeting Buitenlandse Studenten Gent)
Kortrijksesteenweg 500
9000 Gent

(zeer dicht bij het Sint-Pieters Station)


Schrijf je in op onze lessen-nieuwsbrief, dan krijg je van elke volgende les een mailtje ter bevestiging, word je verwittigd indien een les niet kan doorgaan of er een andere wijziging in de planning is.