Achtergrondinfo over Sri Shyamji Bhatnagar

Sri Shyamji Bhatnagar

Sri Shyamji Bhatnagar is een meester van naada (geluid) en was een jeugdvriend en leerling van Harish Johari. Hij staat bekend voor het indringende effect van zijn stem en voor zijn onderzoek naar de effecten van geluid op de chakras. Hij ontwikkelde daartoe het InnerTuning systeem en produceerde vele tapes en CD's met meditatieve gezangen.

Shyamji leidt het Sri Center, New Hope - U.S.A. Hij geeft er les over een breed aantal onderwerpen en ook persoonlijke innertuning-therapie. Jaarlijks geeft hij ook een paar lessen en therapie-sessies in Nederland en België - de moeite waard.

Voor meer informatie zie www.innertuning.com.Over


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

De lessen hier in Gent zijn vrij informeel, deels theoretisch, deels praktisch. Aan fysieke oefeningen (asanas) wordt weinig aandacht besteed. De nadruk ligt op meditatie en op spiritueel, mentaal en lichamelijk gezonde disciplines in het leven. Verder werken we ook met mantra, zang en muziek.

De lessen worden gegeven door Peter Marchand en soms ontvangen we ook een gastleraar.

Laatste Nieuws


Leela Bhajan Jam Band op Yogalife Festival

Op 11 augustus zongen we Bhajans samen met een 100-tal mensen. Lees meer...

Nieuwe engelstalige website

in de maak, zie www.leela-yoga.org

De lessen in Gent gaan door op :


OBSG
(Ontmoeting Buitenlandse Studenten Gent)
Kortrijksesteenweg 500
9000 Gent

(zeer dicht bij het Sint-Pieters Station)


Schrijf je in op onze lessen-nieuwsbrief, dan krijg je van elke volgende les een mailtje ter bevestiging, word je verwittigd indien een les niet kan doorgaan of er een andere wijziging in de planning is.