De Zonnegroet - Surya Namaskar

De Zonnegroet

De zon is in vele culturen een belangrijk symbool van het zelf en het cosmische bewustzijn. De zonnegroet bestaat uit een reeks van opeenvolgende bewegingen die zowel fysiek als mentaal bijzonder krachtig zijn. Die bewegingen verlopen synchroon met de juist ademtechniek.

Het moment van uitvoering is bij uitstek de vroege ochtend, bij zonsopgang. In een mum van tijd warmt het lichaam op, stijfheid verdwijnt. Het gehele lichaam, alle spieren en het zenuwstelsel hebben er baat bij. De groet kan traag of vlug uitgevoerd worden.

In je asana-schema kan je de zonnegroet vooraan plaatsen. Aldus maakt het deel uit van het dagelijkse yoga schema (sadhana).

Door toevoeging van zonnemantras wordt de gehele beleving nog subtieler.

 Over


Binnen de yoga-filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela-yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

De lessen hier in Gent zijn vrij informeel, deels theoretisch, deels praktisch. Aan fysieke oefeningen (asanas) wordt weinig aandacht besteed. De nadruk ligt op meditatie en op spiritueel, mentaal en lichamelijk gezonde disciplines in het leven. Verder werken we ook met mantra, zang en muziek.

De lessen worden gegeven door Peter Marchand en soms ontvangen we ook een gastleraar.

Laatste Nieuws


Leela Bhajan Jam Band op Yogalife Festival

Op 11 augustus om 21u gaan we met 100 à 200 mensen samen Bhajans zingen.

Nieuwe engelstalige website

in de maak, zie www.leela.yoga

De lessen in Gent gaan door op :


OBSG
(Ontmoeting Buitenlandse Studenten Gent)
Kortrijksesteenweg 500
9000 Gent

(zeer dicht bij het Sint-Pieters Station)