De Zonnegroet - Surya Namaskar
  De Zonnegroet
 

De zon is in vele culturen een belangrijk symbool van het zelf en het cosmische bewustzijn. De zonnegroet bestaat uit een reeks van opeenvolgende bewegingen die zowel fysiek als mentaal bijzonder krachtig zijn. Die bewegingen verlopen synchroon met de juist ademtechniek.

Het moment van uitvoering is bij uitstek de vroege ochtend, bij zonsopgang. In een mum van tijd warmt het lichaam op, stijfheid verdwijnt. Het gehele lichaam, alle spieren en het zenuwstelsel hebben er baat bij. De groet kan traag of vlug uitgevoerd worden.

In je asana-schema kan je de zonnegroet vooraan plaatsen. Aldus maakt het deel uit van het dagelijkse yoga schema (sadhana).

In de les wordt de zonnegroet aangeleerd en voegen we er zonnemantras aan toe. Door deze vibraties wordt de gehele beleving nog subtieler.

 

DIVERSE
 
Verwante websites :

Verklarende yoga woordenlijst

Leela Yoga lesgevers

Yoga Gent
Meditatie Gent

Gratis Yoga Gent gratis yogales elke woensdagavond te Gent Inschrijven op de Leela nieuwsbrief Yoga video clips Yoga audio : mantras, bhajans, lessen,... Overzicht van de yoga lessen en andere activiteiten in Gent