Tantric Advaita


De Zonnegroet - Surya Namaskar

De Zonnegroet

De zon is in vele culturen een belangrijk symbool van het zelf en het cosmische bewustzijn. De zonnegroet bestaat uit een reeks van opeenvolgende bewegingen die zowel fysiek als mentaal bijzonder krachtig zijn. Die bewegingen verlopen synchroon met de juist ademtechniek.

Het moment van uitvoering is bij uitstek de vroege ochtend, bij zonsopgang. In een mum van tijd warmt het lichaam op, stijfheid verdwijnt. Het gehele lichaam, alle spieren en het zenuwstelsel hebben er baat bij. De groet kan traag of vlug uitgevoerd worden.

In je asana-schema kan je de zonnegroet vooraan plaatsen. Aldus maakt het deel uit van het dagelijkse yoga schema (sadhana).

Door toevoeging van zonnemantras wordt de gehele beleving nog subtieler.



Over


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

 

Laatste Nieuws


Nieuw boek door Peter Marchand : "Tantric Advaita - Energizing Nonduality"

You are that blissful Self-awareness beyond duality. You really ‘get that’, yet it is hard to keep feeling it. Tantric Advaita may be just what you need. Lees meer...

Engelstalige website

zie www.leela-yoga.org

 

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van alle activiteiten, zie je welke nieuwe video lessen beschikbaar zijn en krijg je ook diverse tips en tricks.