Tantric Advaita


Ayurveda in Gent :

Ayurvedische massage

Ayurvedische massageDe helende ayurvedische massage ABHYANGA heeft een sterk spannings-regulerend effect. Ze werkt energetiserend en bevordert een gezonde diepe slaap. Ze stimuleert het zenuwstelsel en het auto-immuunsysteem.

De ayurvedische massage werkt diep in op de weefsels, reinigt het lichaam van opgeslagen gifstoffen en spanningen en vermindert zo de ballast die men soms met zich meezeult. Ook de hierbijhorende drukpunt-massage lost geblokkeerde spanningen op. Door het gebruik van plantaardige massage-olie is deze massage tegelijk voedend en versterkend voor het lichaam. Ze bevordert het lichaamsbewustzijn en de autonome tonus-regulering.

De belangrijkste ayurvedische massage technieken of handgrepen zijn: kloppen (kopjes), kneden, wrijven en uitwringen. Kloppen & kneden gebeuren zonder olie. Ze hebben als hoofdbedoeling de bloedcirculatie te stimuleren & toxines los te werken. Deze massage technieken dienen met aandacht en gevoeligheid worden uitgevoerd. Wrijven & uitwringen gebeuren met warme olie. Ze hebben als bedoeling de olie tot diep in de weefsels te brengen, de gifstoffen af te voeren en de energieën in het lichaam te harmoniseren. Deze massage technieken worden energiek uitgevoerd om een weldadige verwarming van de huid te bewerkstelligen.

Deze les wordt gegeven door gastleraar John Marchand.Over


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

 

Laatste Nieuws


Nieuw boek door Peter Marchand : "Tantric Advaita - Energizing Nonduality"

You are that blissful Self-awareness beyond duality. You really ‘get that’, yet it is hard to keep feeling it. Tantric Advaita may be just what you need. Lees meer...

Engelstalige website

zie www.leela-yoga.org

 

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van alle activiteiten, zie je welke nieuwe video lessen beschikbaar zijn en krijg je ook diverse tips en tricks.