Tantric Advaita


Gayatri Mantra

Gayatri Mantra Bhajan

Gayatri is zowel een godin als een mantra.

Als godin is Gayatri de vrouw van Brahma, de schepper en dus een andere vorm van Saraswati. Ze was de zus van de zonnegod Surya en hield zoveel van zijn glans dat ze ervoor koos om zichzelf in hem op te lossen en de gayatri-mantra te worden. Ze is opgedragen aan hem die zelf een symbool is voor het bewustzijn en de schepping. Als de mantra spreekt ze tot hem. In haar handen houdt ze symbolen van zowel Brahma, Vishnu als Shiva.

Als mantra wordt de Gayatri Mantra gezien als de meest heilige van alle Hindu mantras. Ze wordt beschouwd als ouder dan de vedas (oudste heilige geschriften van de Hindus) en zelfs de moeder van de vedas. Alle kennis van de vedas zou erin besloten liggen. Ze bevat 24 geluiden of lettergrepen die de belangrijkste energie-centra van het lichaam activeren. Ook andere mantras met 24 lettergrepen, die min of meer dezelfde betekenis hebben naar andere goden en godinnen toe, worden "gayatri mantras" genoemd.

DOWNLOAD GAYATI MANTRA MP3

AUM BHUR BHUVA SVAHA
TAT SAVITUR VARENYAM
BHARGO DEVASYA DHI MAHI
DHIYO YO NAH PRACHODAYAT

Aum,
Jij die overal bent
Die verlicht bent en aanbiddelijk
Mogen we je goddelijke licht bereiken
Tot wijsheid en meditatie inspireer ons

Klik hier voor de teksten van 24 andere gayatri mantrasOver


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

 

Laatste Nieuws


Nieuw boek door Peter Marchand : "Tantric Advaita - Energizing Nonduality"

You are that blissful Self-awareness beyond duality. You really ‘get that’, yet it is hard to keep feeling it. Tantric Advaita may be just what you need. Lees meer...

Engelstalige website

zie www.leela-yoga.org

 

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van alle activiteiten, zie je welke nieuwe video lessen beschikbaar zijn en krijg je ook diverse tips en tricks.