Tantric Advaita


Steeds van 18u30 tot 21u30 InDeTent Scheldewindeke

2 Uur Gayatri Mantra Trance Chanting

De ruime tent met rookgat waarin we zullen zingen...

 

Mantra zingen in de Tipitent

De tipitent combineert het gevoel van buiten zijn met een goede akoustiek, zodat het geluid niet in de lucht verdwijnt. De weerkaatsing van het geluid op het canvas van de tent is bijzonder aangenaam voor het oor. Gezien de tipi voorzien is van een rookgat zingen we in een kring rond het vuur, dat groot of klein zal zijn naargelang de temperatuur uiteraard. We zitten rond het vuur op een plat oppervlak, dus je draagt best losse kledij en afhankelijk van het weer kun je ook een extra dekentje meebrengen.

 

Gayatri Mantra

Gayatri mantra meditatie
Lettergrepen in de gayatri mantra en de energiecentra die ze beïnvloeden.

De Gayatri mantra is bijzonder geschikt voor meditatie en dat is ook de intentie van de mantra. Ze wordt gezien als één van de meest heilige van alle Hindu mantras. Ze wordt beschouwd als ouder dan de vedas (oudste heilige geschriften van de Hindus) en zelfs als de moeder van de vedas. Alle kennis van de vedas zou erin besloten liggen. Ze bevat 24 geluiden of lettergrepen die de belangrijkste energie-centra van het lichaam activeren.

 

2 uur NON-STOP Trance Chanting

Het 2 uur non-stop zingen van éénzelfde mantra is een bijzondere ervaring die bij de meeste deelnemers tot een trance leidt. Het effect daarvan is bij iedereen wel anders, maar algemeen wordt tot dagen erna een gevoel van vrolijkheid en vrede gemeld.

Het voordeel van dit in groep te doen is dat er een betere opbouw van het trance effect mogelijk is. Zing je langdurig alleen en begin je wat in trance te geraken, dan stop je meestal met zingen, geniet je wat van het gevoel, waarna de meesten al snel begint te denken en het trance gevoel even snel verdwijnt. In groep wordt je nadat het zingen even wegviel al snel weer meegezogen in het gezang en kan het gevoel van trance zich beter opbouwen om uiteindelijk, als de 2 uur om zijn, zeer lang na te zinderen. Het valt niet uit te leggen eigenlijk - kom het gewoon ervaren.

Voorafgaand aan de meditatie zal ook een kort ritueel plaatsvinden, dat de ondersteuning vanuit de spirituele wereld verzekert. Daartoe behoort ook een vorm van Tantrische energie overdracht.

Er wordt bij deze meditatie wel verwacht dat je de woorden van de Gayatri mantra reeds van buiten kent. Je kan dit vooraf oefenen met de audiofile verder op deze pagina...

Voor mensen die 2 uur stil zitten te lang vinden kan een plek aan de ingang van de tent voorzien worden, zodat je eventueel even de benen kan strekken terwijl je doorgaat met zingen.

 

Bijdrage

15 € pp ter plaatse te betalen.

 

Inschrijving

Hoe bereik je de locatie Scheldewindeke ?

 

>>> Schrijf je in via deze link

 

De Gayatri Mantra

Gayatri Devi
Gayatri is zowel een godin als een mantra. Als godin is Gayatri de vrouw van Brahma, de schepper en dus een andere vorm van Saraswati. Ze was de zus van de zonnegod Surya en hield zoveel van zijn glans dat ze ervoor koos om zichzelf in hem op te lossen en de gayatri-mantra te worden. Ze is opgedragen aan hem die zelf een symbool is voor het bewustzijn en de schepping. Als de mantra spreekt ze tot hem. In haar handen houdt ze symbolen van zowel Brahma, Vishnu als Shiva.

 

DOWNLOAD GAYATI MANTRA MP3

AUM BHUR BHUVA SVAHA
TAT SAVITUR VARENYAM
BHARGO DEVASYA DHI MAHI
DHIYO YO NAH PRACHODAYAT

Aum,
Jij die overal bent
Die verlicht bent en aanbiddelijk
Mogen we je goddelijke licht bereiken
Tot wijsheid en meditatie inspireer onsOver


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

 

Laatste Nieuws


Nieuw boek door Peter Marchand : "Tantric Advaita - Energizing Nonduality"

You are that blissful Self-awareness beyond duality. You really ‘get that’, yet it is hard to keep feeling it. Tantric Advaita may be just what you need. Lees meer...

Engelstalige website

zie www.leela-yoga.org

 

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van alle activiteiten, zie je welke nieuwe video lessen beschikbaar zijn en krijg je ook diverse tips en tricks.