Tantric Advaita


Slaapproblemen, slapeloosheid (insomnie) en slaapstoornissen genezen via spirituele healing

Healing van slaapproblemen

Slaap is een mensenrecht

 

Coaching
& Healing

Vele mensen ervaren problemen met de slaap, van slapeloosheid tot een te korte slaap, moeilijk inslapen, een onrustige slaap waar je moe van wakker wordt, enz..

Terwijl algemene onrust en een aantal verkeerde gewoontes hiervan een belangrijke oorzaak vormen, wordt slapeloosheid dikwijls veroorzaakt door een externe spirituele invloed. Zeker voor wie de meer gekende slaaprecepten al heeft uitgeprobeerd zonder veel vooruitgang te boeken, kan een spirituele healing het grote verschil maken - zie ook de reviews.

Meer algemene info over Spirituele (Tantrische) Healing (heeft overigens niets met sex van doen)

 

Slaapproblemen en Spirituele Healing

Vanuit de sjamanistische traditie onderscheiden we drie bronnen van slapeloosheid : innerlijke onrust, foute leefpatronen en spirituele invloeden.

Bij slaapstoornissen door spirituele invloeden kan een spirituele healing een enorm en blijvend verschil maken. Onrust in het leven van de persoon zelf is dan niet bijzonder sterk aanwezig, alleen het slapen is een echt probleem. En dat maakt het leven dan ook wat onrustiger natuurlijk. Vele mensen die ik behandel blijken vooral een spiritueel slaapprobleem te hebben, waarbij een uitwendige energie de slaap verstoort. Ze kennen dikwijls al meer tips over goed slapen dan ikzelf en hebben al heel wat therapiën gevolgd, maar toch lukt het niet. Dan is een spirituele healing zeker het proberen waard en in de meeste gevallen vrij eenvoudig en snel uitgevoerd.

Bij slaapproblemen door innerlijke onrust kan een spirituele healing die onrust sterk verminderen en indien ook de foute leefpatronen tegelijk worden bijgestuurd (zie de tips hieronder), dan zal ook de slaap verbeteren. De slaapproblemen kunnen daarbij tijdelijk verdwijnen of verminderen, maar als er niets meer dan dat gebeurt, zullen ze waarschijnlijk terugkomen na een paar dagen, weken of zelfs maanden. Doordat de slaapproblemen tijdelijk weg of minder zijn, stelt de healing je dan dus tijdelijk in staat om zelf in betere omstandigheden aan de bronnen van die onrust te werken. Deze bronnen liggen in de persoon zelf. Men zal de manier van kijken naar zichzelf en het leven moeten bijsturen. Daarnaast kunnen yoga, ademhaling en meditatie oefeningen aangeleerd worden, die de onrust verminderen en ook de "herinnering" eraan uit het lichaam verwijderen. Anders zal het lichaam snel elke poging tot rust verstoren, wanneer we proberen om rustig te mediteren of gewoonweg te slapen.

Een spirituele healing werkt met de krachten die in de natuur en jezelf aanwezig zijn...

Wanneer een healing bij me thuis in de buurt van Gent (hoogste slaagkans) niet mogelijk is en de healing dus vanop afstand moet gebeuren, wordt een videocall van 45 € online geboekt, zodat kan vastgesteld worden wat de oorsprong is van het slaapprobleem.

 

Wat betekent slapeloosheid eigenlijk ?

Wanneer de slaap chronisch sterk verstoord wordt, dan dien je dit meestal te zien als een alarmsignaal. Wakker worden dus! Je onrust is dermate toegenomen, dat je niet meer normaal kan slapen en dat doet de onrust ook weer toenemen, een vicieuze cirkel... Je raakt oververmoeid, waar je lichaam en geest zich dan overzet, waarna het slapen weer wat moeilijker wordt. De Westerse geneeskunst gaat ervan uit dat wie 4 tot 5 nachten na elkaar echt niet slaapt daar blijvende mentale schade van oploopt. Maar ook staat gewoon chronisch slaaptekort voor een negatieve spiraal, die het zenuwstelsel sterk onder druk zet en ook tot andere verstoringen kan leiden. Daar en boven zet slapeloosheid druk op je werk, je relaties, je humeur, enz...

Gelukkig tonen slaapstudies ook aan dat mensen over het algemeen meer slapen dan ze denken. Wie denkt een hele nacht niet geslapen te hebben, heeft dikwijls toch nog een uurtje of twee geslapen. En wie denkt maar een paar uur geslapen te hebben, was misschien toch wel een uur of 4 in dromenland. Dramatiseren is dus ook niet nodig, maar actie ondernemen is dat wel. Want anders gaat het dikwijls van kwaad naar erger en wordt de onrust over het niet kunnen slapen zelf oorzaak van een gebrek aan slaap.

Zoals hierboven al gezegd, slaapproblemen kunnen ook een spirituele oorzaak hebben. Innerlijke onrust is er meestal aan verbonden, maar een externe spirituele energie kan de slaap ook verstoren of het probleem mede in stand houden. Wanneer een probleem chronisch wordt, manifesteert het zich steeds op de 3 niveaus van het lichaam, de gedachten/gevoelens én het spirituele niveau van de ziel en de eraan verbonden externe energieën. Rustiger worden is steeds de boodschap bij slaapproblemen. Maar als je het gevoel hebt dat je hierin al wat bereikt hebt, zonder dat het slaapprobleem echt verdwijnt, dan is er waarschijnlijk iets spiritueel aan de hand. Het ware jammer daar dan een gevoel van schuld of gebrek aan over te houden, wanneer de oorzaak dus mogelijks echt ook buiten jezelf ligt.

 

Hoe lang slapen is normaal ?

Een volwassen persoon die 5 tot 8 uur slaapt per dag hoeft zich geen zorgen te maken. Misschien zou je graag langer dan 5 à 6 uur slapen en lukt dat niet, maar ben je ook niet bepaald moe ? Aanvaard dit dan gewoon en doe iets leuks met de extra tijd dat je wakker bent. Zeker als je wat ouder wordt, kan de nood aan slaaptijd sterk afnemen. Besef ook dat indien je zo gehecht bent aan het slapen, je dan waarschijnlijk minder gelukkig bent met het wakker zijn. Doe daar dan iets aan, evalueer wat je doet met je leven en je tijd en ga op zoek naar wat je echt kan boeien in die vroege ochtenduren wanneer de meeste anderen nog slapen. De ochtendstond heeft goud in de mond en is ieder geval een uitstekend moment voor meditatie.

 

Opgelet voor licht 's avonds...

Tips bij slaapproblemen, slapeloosheid (insomnie) :

Hiernavolgend een aantal tips op basis van de kennis uit Tantra, Vastu en Ayurveda :

 

De natuurlijke slaap herstellen...

Wat zegt de wetenschap over spirituele healing van slaapproblemen ?

Wel, niets uiteraard. Sjamanisme is voor hen bedrog of kent hoogtens een placebo effect. Voor de medische wetenschap is alles wat ze niet kunnen begrijpen onwaar. Dat mag dan al een goede bescherming bieden tegen het reële probleem van charlatans allerhande, maar het is uiteraard een visie met oogkleppen op. Homeopathie hebben ze nog steeds niet begrepen, dus blijven ze het afwijzen, zelfs al worden er al miljoenen mensen door genezen. Net zo heeft de oeroude sjamanistische traditie van Nepal wel degelijk hierin iets zeer wezenlijk te bieden. Dat bewijzen de resultaten en is het niet dat wat echt telt ? De spirituele dimensie van het leven is (nog) niet met wetenschappelijke apparatuur vast te stellen, omdat ze voorbij de materiële dimensie bestaat. Maar ze beïnvloedt ons wel degelijk. Voor wie via een Tantrische healing van zijn slaapprobleem verlost wordt, zijn dit soort discussies alleen maar slaapverwekkend.Over


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

 

Laatste Nieuws


Nieuw boek door Peter Marchand : "Tantric Advaita - Energizing Nonduality"

You are that blissful Self-awareness beyond duality. You really ‘get that’, yet it is hard to keep feeling it. Tantric Advaita may be just what you need. Lees meer...

Engelstalige website

zie www.leela-yoga.org

 

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van alle activiteiten, zie je welke nieuwe video lessen beschikbaar zijn en krijg je ook diverse tips en tricks.