Tantric Advaita


Achtergrondinfo over Pieter Weltevrede

Pieter Weltevrede

Pieter Weltevrede ontmoette Harish Johari in 1977. Als kunstenaar was hij meteen geboeid door de kracht van het tantrische yantra schilderen. Harish Johari leerde hem ook de techniek van het wassen van schilderijen, wat een zeer zachte kleurschakering oplevert. En ook het schilderen van de indiase goden binnen bhakti yoga.

Sinds 1988 reist Pieter geregeld naar India, waar hij ook les volgde bij de kunst-leraar van Harish Johari, meester Chandra Bal; en bij de broer van Harish, Suresh Johari. Na verloop van tijd werd hij in het westen alsmaar meer bekend, alsook in India. Vele van zijn schilderijen werden gepubliceerd in boeken, kalenders, postkaarten en posters.

Pieter geeft af en toe workshops waar je het schilderen van yantras en het maken van gewassen schilderijen kan leren. In 2007 gaf Pieter Weltevrede ook een les aan de leela-yoga groep van Gent. We hopen dat dat nog gebeurt...

Meer over Pieter Weltevrede, inclusief alle schilderijen.Over


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

 

Laatste Nieuws


Nieuw boek door Peter Marchand : "Tantric Advaita - Energizing Nonduality"

You are that blissful Self-awareness beyond duality. You really ‘get that’, yet it is hard to keep feeling it. Tantric Advaita may be just what you need. Lees meer...

Engelstalige website

zie www.leela-yoga.org

 

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van alle activiteiten, zie je welke nieuwe video lessen beschikbaar zijn en krijg je ook diverse tips en tricks.