Tantric Advaita


Shanta Rasa - rust vinden

Rasa van de vrede

Rust vinden omvat vele aspekten. Vandaar al die yoga lessen..

Ben je dringend op zoek naar innerlijke rust, nu dus, dan kun je in volgende eenvoudige oefening wel wat vinden :

  1. Ga op de grond liggen, materiaal onder je niet te hard, maar ook niet te zacht (geen matras), op natuurlijk materiaal.
  2. Voel je lichaam op de grond drukken - richt je aandacht op het contactoppervlak. Doe dat achtereenvolgend voor je linkerbeen & voet, andere been & voet, bekken, rug, schouders, armen, hoofd en dan alles samen. Zo zal al veel spanning letterlijk in de grond vloeien.
  3. Richt je aandacht op je adem. Probeer de adem zo diep mogelijk te laten gaan, tot in de onderbuik, maar zonder de buikspieren op te spannen. Vertraag de adem. Vervolgens bij het uitademen terug je aandacht richten op het contactoppervlak met de grond.
  4. Laat je lichaam liggen en luister naar de stilte die de achtergrond vormt van alle geluid. Of er lawaai is of niet, maakt niet uit. Die stilte is er altijd. Je kunt ze niet echt horen, maar door ernaar te luisteren zul je wel dieper ontspannen.

Shanta Rasa Overzicht

Basis-Rasa : Vrede

Sub-Rasas : Kalmte, rust, uitputting

Dominant Element : Lucht

Dominante Dosha : Vata

Dominante Guna : Sattva

Dominante Kosha : Zelf (Anandamayi Kosha)

Ondersteunende Rasas : Verdriet

Afbrekende Rasas : Boosheid, Liefde, Vreugde, Angst, Moed

Neutrale Rasas : Afkeer, Verwondering

Geproduceerde Rasa : Verdriet als mededogen

Sleutel tot controle : Mediteer en betaal je schulden, terwijl je je noden tot een minimum beperkt

Siddhi : Anima (atomiciteit)

Behulpzame godheid : VishnuOver


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

 

Laatste Nieuws


Nieuw boek door Peter Marchand : "Tantric Advaita - Energizing Nonduality"

You are that blissful Self-awareness beyond duality. You really ‘get that’, yet it is hard to keep feeling it. Tantric Advaita may be just what you need. Lees meer...

Engelstalige website

zie www.leela-yoga.org

 

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van alle activiteiten, zie je welke nieuwe video lessen beschikbaar zijn en krijg je ook diverse tips en tricks.