traditionele yoga & tantra, vertaald naar de wereld van vandaag


Ayurveda in Gent :

Ayurvedische massage

Ayurvedische massageDe helende ayurvedische massage ABHYANGA heeft een sterk spannings-regulerend effect. Ze werkt energetiserend en bevordert een gezonde diepe slaap. Ze stimuleert het zenuwstelsel en het auto-immuunsysteem.

De ayurvedische massage werkt diep in op de weefsels, reinigt het lichaam van opgeslagen gifstoffen en spanningen en vermindert zo de ballast die men soms met zich meezeult. Ook de hierbijhorende drukpunt-massage lost geblokkeerde spanningen op. Door het gebruik van plantaardige massage-olie is deze massage tegelijk voedend en versterkend voor het lichaam. Ze bevordert het lichaamsbewustzijn en de autonome tonus-regulering.

De belangrijkste ayurvedische massage technieken of handgrepen zijn: kloppen (kopjes), kneden, wrijven en uitwringen. Kloppen & kneden gebeuren zonder olie. Ze hebben als hoofdbedoeling de bloedcirculatie te stimuleren & toxines los te werken. Deze massage technieken dienen met aandacht en gevoeligheid worden uitgevoerd. Wrijven & uitwringen gebeuren met warme olie. Ze hebben als bedoeling de olie tot diep in de weefsels te brengen, de gifstoffen af te voeren en de energieën in het lichaam te harmoniseren. Deze massage technieken worden energiek uitgevoerd om een weldadige verwarming van de huid te bewerkstelligen.

Deze les wordt gegeven door gastleraar John Marchand.Over


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

De lessen hier in Gent zijn vrij informeel, deels theoretisch, deels praktisch. Aan fysieke oefeningen (asanas) wordt weinig aandacht besteed. De nadruk ligt op meditatie en op spiritueel, mentaal en lichamelijk gezonde disciplines in het leven. Verder werken we ook met mantra, zang en muziek.

De lessen worden gegeven door Peter Marchand en soms ontvangen we ook een gastleraar.

Laatste Nieuws


Nieuw boek door Peter Marchand : "Love Your Ego"

If we can look at length in the mirror without feeling unhappy, we can walk the highest yogic paths. “Love your Ego” reflects our divine inner child in the mirror of ancient yogic scripture. If you find it hard to live in the now, have no desires, always be kind and happy, Peter clearly explains how totally natural that is. The Self loves our Ego unconditionally, so how about you ? This book will let you enjoy the full beauty of your lotus blossom unfolding. Lees meer...

Engelstalige website

zie www.leela-yoga.org

De lessen in Gent gaan door op :


OBSG
(Ontmoeting Buitenlandse Studenten Gent)
Kortrijksesteenweg 500
9000 Gent

(zeer dicht bij het Sint-Pieters Station)


Schrijf je in op onze lessen-nieuwsbrief, dan krijg je van elke volgende les een mailtje ter bevestiging, word je verwittigd indien een les niet kan doorgaan of er een andere wijziging in de planning is.