Gent :
  Ayurvedische massage
 

ayurvedische massageDe helende ayurvedische massage ABHYANGA heeft een sterk spannings-regulerend effect. Ze werkt energetiserend en bevordert een gezonde diepe slaap. Ze stimuleert het zenuwstelsel en het auto-immuunsysteem.

De ayurvedische massage werkt diep in op de weefsels, reinigt het lichaam van opgeslagen gifstoffen en spanningen en vermindert zo de ballast die men soms met zich meezeult. Ook de hierbijhorende drukpunt-massage lost geblokkeerde spanningen op. Door het gebruik van plantaardige massage-olie is deze massage tegelijk voedend en versterkend voor het lichaam. Ze bevordert het lichaamsbewustzijn en de autonome tonus-regulering.

De belangrijkste ayurvedische massage technieken of handgrepen zijn: kloppen (kopjes), kneden, wrijven en uitwringen. Kloppen & kneden gebeuren zonder olie. Ze hebben als hoofdbedoeling de bloedcirculatie te stimuleren & toxines los te werken. Deze massage technieken dienen met aandacht en gevoeligheid worden uitgevoerd. Wrijven & uitwringen gebeuren met warme olie. Ze hebben als bedoeling de olie tot diep in de weefsels te brengen, de gifstoffen af te voeren en de energieën in het lichaam te harmoniseren. Deze massage technieken worden energiek uitgevoerd om een weldadige verwarming van de huid te bewerkstelligen.

Deze les wordt gegeven door gastleraar John Marchand.

DIVERSE
 
Verwante websites :

Verklarende yoga woordenlijst

Leela Yoga lesgevers

Yoga Gent
Meditatie Gent

Gratis Yoga Gent gratis yogales elke woensdagavond te Gent Inschrijven op de Leela nieuwsbrief Yoga video clips Yoga audio : mantras, bhajans, lessen,... Overzicht van de yoga lessen en andere activiteiten in Gent