Tantric Advaita


InDeTent Scheldewindeke - steeds van 14u tot 17u

Samen Leela spelen in de tuin in Scheldewindeke

Zo ziet het grote bordspel er uit...
Het Leela bordspel noemt oorspronkelijk Gyan Chaupad, het spel der zelfkennis. Het werd duizenden jaren geleden ontwikkelt als onspanning en lesmateriaal voor yogis en hun leerlingen.

Elk van de 72 vakjes in het Leela bordspel vertegenwoordigt een stadium op het spirituele pad. Het gooien van de dobbelsteen weerspiegelt karma. De 7 stadia (horizontale lijnen) waar de speler door moet zijn de 7 chakras. In het achtste stadium, voorbij de chakras, kan de verlichting bereikt worden.

Pijlen vertegenwoordigen acties die je omhoog brengen, slangen zijn acties die je omlaag trekken. Het spelen van dit bordspel leert je veel over de chakras en het spirituele pad. Door het herhaaldelijk spelen worden de patronen van je eigen pad ook zichtbaar.

Wanneer we dit spel samen spelen krijg je eerst een intro tot de betekenis van het spel. Daarna wordt het spel door iedereen gespeeld waarbij elk nieuw vakje ook kort uitgelegd wordt. We beschikken nu over een versie van het spel van 3 x 3 m zodat we met een relatief grote groep kunnen spelen. Nadat de meeste elementen van het spel zijn uitgelegd worden vele dobbelstenen uitgedeeld en kun je dus ook even sneller apart spelen om je eigen patronen te kunnen ontdekken.

Als het spel je boeit kan je het ook zelf kopen : meer info hier.

Hier is ook nog een volledige les op Youtube :

 

Leela in de tuin in Scheldewindeke

We spelen hier in de tuin...
Gezien het grote Leela spelbord niet in de Tipitent past, spelen we dit spel buiten in de tuin. Indien de weergoden ons niet gunstig gezind zijn, kan het ook binnen in huis. Graag zitmatjes meebrengen en mocht je een parasol nodig hebben, breng dit dan liefst ook mee - klinkt een beetje raar, maar zoals je mogelijks weet heb ik vorig jaar zowat al mijn spullen verkocht om lichter door het leven te gaan...

 

Op donatiebasis

Deze tuinspelletjes worden mogelijk gemaakt dankzij de vrije bijdrage van de deelnemers.

 

Inschrijving

Hoe bereik je de locatie Scheldewindeke ?

 

>>> Schrijf je in via deze linkOver


Binnen de vedische filosofie is het leven een spel, een spiritueel theater, een "Leela". Leela yoga is dan ook gelukkig geen nieuw soort yoga, want daarvan zijn er al meer dan genoeg. Als het leven een spel is, dan is ook yoga een spel dat we pas serieus kunnen spelen als we onszelf en het spel niet al te serieus nemen. Dat is de betekenis van Leela, niets meer en ook niets minder.

 

Laatste Nieuws


Nieuw boek door Peter Marchand : "Love Your Ego"

The Self loves our Ego unconditionally, so how about you ? This book will let you enjoy the full beauty of your lotus blossom unfolding. Lees meer...

Engelstalige website

zie www.leela-yoga.org

 

Schrijf je in op onze maandelijkse nieuwsbrief, dan blijf je op de hoogte van alle activiteiten, zie je welke nieuwe video lessen beschikbaar zijn en krijg je ook diverse tips en tricks.